€ 5,95

Echte Goudsche Kamphuisen siroopwafels in blik met uw eigen logo

Informatie

De Goudsche Kamphuisen wafel is een begrip in Gouda en omstreken. Deze wafel wordt al sinds 1810 gemaakt. Heerlijk krokant, vers en met een geheim recept. Het verschil met de 'gewone' stroopwafel is dat er twee wafels worden gebakken en met karamelsiroop op elkaar worden bevestigd. Hierdoor is de wafel heel krokant.


De wafels worden vers verpakt in een mooi blik en op het blik brengen wij een etiket aan met uw logo. Het blik wordt daarna in Kamphuisenpapier verpakt. Een origineel, smakelijk en ambachtelijk relatiegeschenk. Uw medewerkers of relaties zullen smullen van de heerlijke wafels. En het blik kan weer worden gebruikt en uw logo zal zichtbaar blijven.

Prijs:
Prijs per stuk
€ 5,95
Prijs inc. BTW
€ 5,95
TOTAAL inc BTW
€ 5,95

Product informatie

Details

De Goudsche Kamphuisen wafel is een begrip in Gouda en omstreken. Deze wafel wordt al sinds 1810 gemaakt. Heerlijk krokant, vers en met een geheim recept. Het verschil met de 'gewone' stroopwafel is dat er twee wafels worden gebakken en met karamelsiroop op elkaar worden bevestigd. Hierdoor is de wafel heel krokant.

Minimale afname: 25 stuks

De wafels(10 stuks) worden vers verpakt in een mooi blik en op het blik brengen wij een fraai etiket aan met uw logo. Het blik wordt daarna in Kamphuisenpapier verpakt. Een origineel, smakelijk en ambachtelijk relatiegeschenk. Uw medewerkers of relaties zullen smullen van de heerlijke wafels. En het blik kan weer worden gebruikt en uw logo zal zichtbaar blijven.

Historie

Gouda is een stad met een indrukwekkende historie. De stroopwafel heeft daaraan een belangrijke bijdrage geleverd. In de 19de en begin 20ste eeuw waren er meer dan 100 stroopwafelbakkers actief in de toen nog betrekkelijk arme stad. De stroopwafel was goedkoop en werd ook wel 'het banket der armen' genoemd. De wafels vonden gretig aftrek en werden vanwege de populariteit door Jan en alleman geproduceerd. Maar de kwaliteit van de stroopwafels varieerde sterk... 


Op de hoek van de Hoge Gouwe en de Peperstraat in Gouda zat jarenlang Banketbakkerij Kamphuisen. In 1829 opende Pieter Willem Kamphuisen voor het eerst de deuren van de 'koekbakkerswinkel'. Hij was de zoon van Wilhelmus Kamphuisen en Cornelia van Bentum die oorspronkelijk uit het Gulikerland – een streek op de grens van Limburg en Duitsland – kwamen. Pieter Willem bracht vermoedelijk al omstreeks 1810 koeken aan de man. Dat jaartal wordt vandaag de dag aangehouden als het introductiejaar van de Kamphuisen siroopwafel.

De Kamphuisen siroopwafel is door de eeuwen heen een grote inspiratiebron geweest voor veel andere stroopwafelbakkers. De wafels waren anders dan de zogenaamde spouwwafel en vielen op door de krokante koek en de smaakvolle karamelsiroop die ertussen zat. Veel bakkers deden ijverig hun best om de wafel na te maken. Met weinig succes. Het recept is door de jaren heen zorgvuldig geheim gehouden.

Banketbakkerij Kamphuisen werd in de loop der tijd een begrip in Gouda. Wie tijdens de kerstdagen of andere feestelijkheden iets lekkers bij de koffie wilde serveren, wipte even langs bij de gezellige banketbakkerswinkel. De banketbakkersfamilie had kwaliteit hoog in het vaandel staan. Alleen de beste koeken en banketproducten, die in de bakkerij op Peperstraat 2 werden bereid, verlieten de winkel. Dat gold ook voor de siroopwafels, die in die tijd nog met de hand van karamelsiroop werden voorzien en op Peperstraat 24 werden gemaakt. Daar bevond zich ook de opslagruimte voor meel, bloem, suiker en siroopwafelblikken.

Grote Faam

De Kamphuisen siroopwafel verwierf grote faam. De wafels werden meerdere keren gepresenteerd op de Tentoonstelling van Voedingsmiddelen. Al in de 19de eeuw volgden diverse onderscheidingen vanwege de uitzonderlijke smaak en kwaliteit. In de loop van de 20ste eeuw won de Goudse lekkernij ook buiten de stadsgrenzen aan populariteit. Vooraanstaande delicatessenzaken als Eichholtz – met vestigingen in onder meer Amsterdam en Den Haag – namen de wafels op in het assortiment. De wafels mochten zelfs op koninklijke interesse rekenen. Koningin Juliana stuurde haar chauffeur met enige regelmaat naar de winkel in Gouda om de siroopwafels van Kamphuisen op de kop te tikken.

Banketbakkerij Kamphuisen sloot haar deuren begin jaren 70, een paar jaar nadat banketbakker Cees Kamphuisen, de vijfde generatie van de banketbakkersfamilie, in 1969 was overleden. Hij had de banketbakkerij samen met zijn vrouw met de grootste zorg geleid, maar zijn kinderen afgeraden om de winkel voort te zetten. Het was hard werken en weinig verdienen, was zijn sombere conclusie. Begin jaren zeventig ging de winkel – die ruim 140 jaar lang een begrip was geweest in Gouda – voorgoed dicht. Gelukkig is het recept en de naam overgenomen en kunnen wij u deze fantastische wafels aanbieden.

Specificaties

Uw logo op de bonbons Nee
verzendmethode Nee
Alcohol verwerkt in bonbons Nee
Gewicht Nee

Bezorging en bezorgkosten

Wat kost de bezorging?

De bezorging binnen Nederland en Belgie kost € 14,50 per bestelling. Voor sommige kleine chocoladeproducten rekenen wij € 6,95.

Wie bezorgt de chocolade en banket?

Onze producten worden met de hand gemaakt en verdienen een goede bezorging. De chocoladeletters worden door ons zelf bezorgd. Dit proberen wij ook met veel andere producten te doen. De producten die wel met een vervoerder gaan worden bezorgd door Postnl.

Bezorging overige Europese landen?

Levering buiten Nederland en Belgie is alleen in overleg mogelijk. De kwetsbaarheid van de producten maakt het moeilijk om deze ver te verzenden, maar niet altijd onmogelijk.

 

Beoordelingen

Schrijf uw eigen beoordeling

Prijs

Vragen bel
0182 761233

Offerte aanvraagformulier

Vult u het offerteformulier in en wij zullen zo snel mogelijk u de prijzen en mogelijkheden mailen. Bellen kan natuurlijk ook naar 0182-761233. Alvast bedankt voor uw aanvraag.

×